Καταχώρηση Αυτοκινήτου στην Βουλγαρία

Καταχώρηση αυτοκινήτου στην Βουλγαρία και Βουλγαρικές Πινακίδες

Η Bulgarian Plates είναι εμπορική επωνυμία της Markony Auto Services Ltd., μίας εταιρείας που είναι μέλος του ομίλου εταιρειών Markony. Η Markony Auto Services Ltd. εστιάζει κυρίως στο να προσφέρει βοήθεια σε υπηκόους του εξωτερικού και της Ε.Ε όσον αφορά την καταχώρηση των μηχανοκίνητων οχημάτων τους στην Βουλγαρία, την έκδοση Βουλγαρικών πινακίδων, τον σχηματισμό επιχειρήσεων στην Βουλγαρία και την έκδοση αδειών οδήγησης.

Οι δικηγόροι στην Markony Auto Services Ltd. θα χαρούν να σας βοηθήσουν να καταχωρήσετε το αυτοκίνητό σας στην Βουλγαρία και να αποκτήσετε Βουλγαρικές πινακίδες για το μηχανοκίνητο όχημά σας. Οι δύο πιο κοινοί λόγοι για να καταχωρήσετε ένα αυτοκίνητο στην Βουλγαρία είναι ο χαμηλότερος φόρος μηχανοκίνητων οχημάτων σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ε.Ε και το χαμηλότερο κόστος σε ασφάλεια μηχανοκίνητων οχημάτων. Οι δικηγόροι μας επίσης μπορούν να σας βοηθήσουν με όλες τις τυπικές διαδικασίες που συμπεριλαμβάνονται στην διαδικασία αγοράς αυτοκινήτου στην Βουλγαρία.

Οι δικηγόροι μας θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμοι καθ’ όλη την διαδικασία του να εισάγετε το αυτοκίνητό σας στην Βουλγαρία, να περάσετε το MOT τεστ και να κάνετε καταχώρηση του αυτοκινήτου σας στην τοπική Τροχαία. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το γεγονός π.χ. ότι ο παροχέας οδικής ασφάλισης δεν μιλάει καλά Αγγλικά ή ότι όλες οι φόρμες της καταχώρησης είναι στα Βουλγάρικα. Ένα μέλος της ομάδας μας θα είναι μαζί σας καθ’ όλη την διαδικασία, ώστε να βεβαιωθεί ότι η καταχώρηση σας θα ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα χωρίς περιττό κόπο.

Κάποια από τα πολλά οφέλη του να καταχωρήσετε το μηχανοκίνητο όχημά σας στην Βουλγαρία:

  1. Δεν υπάρχουν οδικοί φόροι στην Βουλγαρία· απλά πληρώνετε έναν δημοτικό φόρο βάσει της διεύθυνσης που αναγράφεται στην καταχώρηση. Ο δημοτικός φόρος εξαρτάται από την ισχύ του κινητήρα και κυμαίνεται μεταξύ 50 BGN και 150 BGN (25 EUR με 75 EUR) κάθε χρόνο.

  2. MOT – Η ετήσια τεχνική αξιολόγηση είναι πολύ φθηνότερη σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ε.Ε. Η τεχνική αξιολόγηση στην Βουλγαρία ξεκινάει από μόνο 40 BGN ή 20 EUR. Η μέση τιμή του MOT στην Βουλγαρία είναι περίπου 40 BGN κάθε χρόνο και μπορείτε να περάσετε την τεχνική αξιολόγηση σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο στην Βουλγαρία.

  3. Για να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας σε δημόσιους δρόμους, η κυβέρνηση εκδίδει αυτοκόλλητα τα οποία μπορεί να έχουν ισχύ για έναν χρόνο, έξι μήνες, έναν μήνα, μία εβδομάδα ή ημερήσια. Η μέση τιμή για ένα αυτοκόλλητο αυτοκινήτου ανά χρόνο είναι 67 BGN. Τα αυτοκόλλητα δεν είναι υποχρεωτικά εάν δεν σκοπεύετε να οδηγείτε σε δημόσιους αυτοκινητόδρομους και δρόμους πρώτης κατηγορίας (έξω από την Σόφια).

  4. Η ασφάλεια αυτοκινήτων προς τρίτους στην Βουλγαρία είναι η πιο χαμηλή σε σχέση με όλη την Ε.Ε. Κανονικά η ασφάλεια αυτοκινήτων στην Βουλγαρία στοιχίζει περίπου 250 BGN κάθε χρόνο, εξαρτάται από την ισχύ του κινητήρα της μηχανής και το ποσό τροποποιείται βάσει ενός παράγοντα που καθορίζεται από το έτος κατασκευής. Η Βουλγαρική ασφάλεια αυτοκινήτων προς τρίτους έχει ισχύ σε όλα τα μέλη κράτη της Ε.Ε και εκτός της Ευρώπης. Καλύπτει όλες της ζημίες και τις ευθύνες που προκαλούνται σε τρίτους. Πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι η ασφάλεια πρέπει να αγοράζεται στο όνομα του αυτοκινήτου και όχι του ιδιοκτήτη. Σε αυτή την περίπτωση, οποιοσδήποτε οδηγεί το αυτοκίνητο είναι καλυμμένος για τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει σε τρίτα πρόσωπα εξαιτίας κάποιου αυτοκινητιστικού ατυχήματος.

Εάν καταχωρήσετε το αυτοκίνητό σας στην Βουλγαρία, μπορείτε να οδηγείτε εντελώς νόμιμα σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι εάν λάβετε κάποιο πρόστιμο σε κάποια άλλη χώρα της Ε.Ε, η χρέωση θα πάει στην Τροχαία της Βουλγαρίας.

Για να καταχωρήσετε το αυτοκίνητό σας στην Βουλγαρία θα πρέπει να λάβετε μία πιστοποίηση για μακροχρόνια διαμονή και μία βουλγαρική ταυτότητα ή απλά να ιδρύσετε μία βουλγαρική εταιρεία. Στην δεύτερη περίπτωση, το αυτοκίνητο καταχωρείται ως περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας.

Εμείς, στην Markony Auto Services Ltd. είμαστε πάντα δίκαιοι και οικονομικά αποδοτικοί προς τους πελάτες μας. Το να ιδρύσετε μία βουλγαρική εταιρεία θα σας στοιχίσει μόνο 249 ευρώ για μία βουλγαρική EOOD, συμπεριλαμβανομένων όλων των κρατικών και νομικών εξόδων. Δεν χρειάζεται να εμπορεύεστε ενεργά με την βουλγαρική σας εταιρεία ή να πληρώνετε τέλη συντήρησης ή ετήσια τέλη χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας. Η εταιρεία πρέπει να καταχωρηθεί και να δηλωθεί ως ανενεργής στην εφορία.

Το τέλος υπηρεσιών για να καταχωρήσετε το αυτοκίνητό σας στην Τροχαία Βουλγαρίας και να αποκτήσετε Βουλγαρικές πινακίδες θα σας στοιχίσει μόνο 179 ευρώ και θα γίνει εξ’ ολοκλήρου από τους δικηγόρους της Markony Auto Services Ltd.

Επιπλέον, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να πάρετε ειδικές Βουλγαρικές πινακίδες. Μπορείτε να έχετε έναν VIP αριθμό με τρία ίδια ψηφία, όπως 1112 ή 9991 ή ακόμα και με τέσσερα ίδια ψηφία, όπως 1111 ή 9999. Για όσους πελάτες μας θέλουν να αποκτήσουν έναν πραγματικά αξέχαστο αριθμό, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με έξι ίδια ψηφία, όπως 111111 ή 999999.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την καταχώρηση αυτοκινήτων στην Βουλγαρία, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Read more legal advice here:

Car registration in Bulgaria

Bulgarian Transport License

Bulgarian ID card for EU nationals

Register a Bulgarian company

Company bank account in Bulgaria