Autoregistratie in Bulgarije


Autoregistratie in Bulgarije en Bulgaarse Kentekenplaten

Bulgarian Plates is een handelsmerk van Markony Auto Services Ltd., een bedrijf dat onderdeel is van de Markony-groepsmaatschappijen. Markony Auto Services Ltd. is voornamelijk gericht op het ondersteunen van personen uit de EU en daarbuiten met het registreren van motorvoertuigen in Bulgarije, Bulgaarse kentekenplaten, Bulgaarse bedrijven en Bulgaarse rijbewijzen.

De advocaten van Markony Auto Services Ltd. zullen u graag van dienst zijn om uw auto in Bulgarije te registreren en Bulgaarse kentekenplaten te verkrijgen voor uw motorvoertuig. De meest voorkomende reden om een auto in Bulgarije te registreren is vanwege de minder dure motorrijtuigenbelasting dan in elk ander EU-land en de laagste kosten voor een motorrijtuigenverzekering. Onze advocaten kunnen u ook bijstaan om alle formaliteiten omtrent de aanschaf van een auto in Bulgarije te regelen.

Onze advocaten zullen u bijstaan bij het gehele traject van het importeren van uw auto naar Bulgarije, de APK-keuring en registreren van de auto bij de lokale Verkeerspolitie. U hoeft u geen zorgen te maken over het feit dat bijvoorbeeld de verzekeraar niet vloeiend Engels spreekt of dat alle inschrijfformulieren in het Bulgaars zijn. Een lid van ons team zal jou bijstaan tijdens het gehele proces om ervoor te zorgen dat de autoregistratie zo snel mogelijk en zo gemakkelijk mogelijk wordt voltooid.

Enkele redenen om de voordelen van het registreren van uw motorvoertuig in Bulgarije te erkennen:

  1. Geen wegenbelasting in Bulgarije; u betaalt alleen de gemeentebelasting voor de auto op het adres van registratie. The gemeentebelasting is afhankelijk van het vermogen van de motor van de auto en zal variëren van 50 GBN tot 150 BGN (25 EUR tot 75 EUR) per jaar.

  2. APK – De technische beoordeling per jaar is veel goedkoper dan in elk ander EU-land. De technische keuring in Bulgarije begint bij 40 BGN oftewel 20 EUR. De gemiddelde prijs van de APK in Bulgarije is rond de 40 BGN per jaar en u kunt de technische keuring laten doen bij elk gelicentieerde garage in Bulgarije.

  3. Om met uw auto op de openbare weg te mogen rijden verkoopt de overheid stickers die u ofwel voor een jaar, zes maanden, een maand, een week of voor een dag kunt kopen. Gemiddeld is de prijs voor een autosticker ongeveer 67 BGN per jaar. De stickers zijn niet verplicht als u niet van plan bent om op de openbare weg te rijden en op eerste klas-wegen (buiten Sofia).

  4. Autoverzekeringen voor derden zijn in Bulgarije het laagst van de hele EU. Normaal gesproken kost een autoverzekering in Bulgarije zo’n 250 BGN per jaar en deze is afhankelijk van de motorkracht van de auto, aangepast met een factor afhankelijk van het jaar van productie. De autoverzekering voor derden in Bulgarije is geldig in alle EU-lidstaten en buiten Europa. Ze dekken alle schade en verplichtingen veroorzaakt aan een derde. U moet er rekening mee houden dat de verzekering moet worden gekocht op naam van de auto, niet op de naam van de chauffeur. In dat geval is elk persoon die de auto bestuurt gedekt voor de schade veroorzaakt aan de derde partij als gevolg van verkeersongevallen.

Als u uw auto in Bulgarije registreert kunt u absoluut legaal rijden in elk Europees land. Bedenk u wel dat, wanneer u een boete krijgt in een ander EU-land, de rekening naar de Bulgaarse verkeerspolitie wordt gestuurd.

Om uw auto in Bulgarije te registreren moet u een certificaat verkrijgen voor langdurig verblijf en een Bulgaarse ID-kaart of u kunt simpelweg een Bulgaars bedrijf opzetten. In het laatste geval wordt de auto geregistreerd als bedrijfsmiddel.

Wij van Markony Auto Services Ltd. werken eerlijk en kostenefficiënt voor onze klanten. Het oprichten van een bedrijf zal slechts 249 euro kosten voor een Bulgaars EOOD, inclusief alle staats- en juridische kosten. U hoeft niet actief te handelen met uw Bulgaarse bedrijf of onderhouds- of jaarlijkse kosten te betalen met gebruik van onze diensten. Het bedrijf moet worden geregistreerd en daarna moet het op non-actief worden gezet bij de belastingdienst.

De kosten voor de dienst om uw auto in Bulgarije te laten registreren bij de Bulgaarse Verkeerspolitie en om een Bulgaars kentekenplaat te verkrijgen zijn slechts 179 euro en zal volledig worden uitgevoerd door de advocaten van Markony Auto Services Ltd.

Bovendien kunnen wij assisteren bij het verkrijgen van speciale Bulgaarse nummerplaten. U kunt een VIP-nummer hebben met drie dezelfde cijfers zoals 1112 of 9991 of vier dezelfde cijfers 1111 of 9999. Voor onze klanten die graag een makkelijk te onthouden nummerplaat willen kunnen we helpen met zes dezelfde cijfers zoals 111111 of 999999.

Voor meer informatie over autoregistratie in Bulgarije, neem gerust contact met ons op.

Read more legal advice here:

Car registration in Bulgaria

Bulgarian Transport License

Bulgarian ID card for EU nationals

Register a Bulgarian company

Company bank account in Bulgaria